WE ARE

Beheerdersteam

Ontmoet het beheerdersteam


Sinds eind 2022 is er een beheerdersteam, dat de dagelijkse leiding in Buurthuis Bronveld in handen heeft:

Arie Weernink: Vrijwilligers en eerste contact richting bestuur
Rian Esveld: Reserveringen + financiën
Johan Honders: Gebouwonderhoud
Oege Oevering: Onderhoud buitenruimte

Arie Weernink


Ik ben Arie Weernink 69 jaar en woon sinds 12 mei 2022 in Barneveld. Samen met mijn vrouw ging ik afgelopen zomer even kijken in Bronveld om te zien wat er allemaal gedaan werd. Het eerste wat ik zag was sjoelen en dat is nu net iets wat ik ontzettend leuk vind. Dit is dan ook het eerste wat ik ben gaan doen in Bronveld samen met mijn vrouw. Op het moment dat ik er kwam lagen alle activiteiten stil. Ik heb toen voorgesteld om hier ook actief wat mee te willen doen, gezien ik alle papieren voor horeca heb. Ik heb op dat moment plaats genomen bij het interim bestuur. Van daaruit hebben we besloten dat ik beheerder zal worden van Bronveld, gezien ik het leuker vind om in de praktijk bezig te zijn. Ik hou me bezig met alles rondom vrijwilligers, ik begeleid de vrijwilligers en ondersteun hen waar nodig. Mijn doelstellingen is om van buurthuis Bronveld een gezellige plek te creëren voor iedereen. Waar ook alle nationaliteiten bij elkaar komen.
Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger bij buurthuis Bronveld? Dan kom ik graag in contact met je.
Met vriendelijke groet, Arie Weernink

Rian Esveld


Hoi, ik ben Rian, inmiddels 30 jaar getrouwd en we hebben twee volwassen kinderen.

Ik ben één van de beheerders van Bronveld. Mijn rol is in de eerste plaats als contactpersoon naar mensen en organisaties, die iets in Bronveld zouden willen doen en benieuwd zijn of daarvoor ruimte is. Ik bewaak dus de agenda.

Ik vind het belangrijk, dat het gezellig is in het buurthuis. En dat iedereen zich welkom voelt.

Daarnaast doe ik een stukje administratie en ben ik aanwezig bij de haakclub, waar ik samen met alle andere dames de mooiste en gekste creaties maak.

Johan Honders


Mijn naam is Johan Honders. Binnen het team van Beheer mag ik mij bezighouden met de schoonmaak en (de inrichting van) het nieuwe Bronveld dat er hopelijk zomer 2024 staat. Maar tot het zover is moet er ook nog veel gebeuren in het huidige Bronveld. Mijn inzet is om -in samenwerking met anderen- het gebouw in een zo goed en schoon mogelijke staat te houden voor al onze gebruikers, zodat iedereen zich welkom voelt in Bronveld. In het verleden was ik in dienst van de Gemeente Barneveld en als projectleider betrokken bij de grootscheepse renovatie van de wijk in de jaren rondom de eeuwwisseling. Nadien ben ik door het toenmalige bestuur van Bronveld gevraagd om toe te treden tot de Raad van Advies en -later- tot het bestuur. Nu ik geen betaald werk meer heb, zet ik mij graag verder in als vrijwilliger van Bronveld. Ik woon in de wijk en heb ook zitting gehad in het bestuur van het Wijkplatform. De wijk gaat mij aan het hart en in Bronveld komen veel zaken samen die van belang zijn voor Oldenbarneveld. Kortom, veel te doen en nog veel meer te bereiken!

Oege oevering


Mijn naam is Oege Oevering, geboren en getogen in het noorden van Friesland. Vanaf 1976 woon ik in Barneveld. Na mijn LTS diploma heb ik eerst tot mijn negentiende bij een dorspsmid gewerkt. Nadien, tot mijn VUT bij de overheid gewerkt. Mijn eerste kennismaking met Bronveld begon negentienvijfentachtig toen ik in de wijk Oldebarneveld kwam te wonen. Het was in de tijd dat Jos Oosterbaan jongerenwerker in de wijk en voornamelijk vanuit Bronveld werkzaam was. Hem heb ik als vrijwilliger ondersteuning verleend. Na enige tijd benoemd tot bestuurslid nadien als lid van de raad advies commissie. Nadat Jos met pensioen was gegaan, was er niet de mogelijkheid om deze taak voor te zetten. Wel kwam er vaste beheerder van de gemeente Barneveld in Bronveld, Jan van de Brink. Met name heb ik in de vakantieperiode en bij afwezigheid van Jan Bronveld indien nodig werkzaamheden verricht. Op 1 januari 2022 ben geopereerd. In de loop van 2022 ben ik weer heel voorzichtig bezig weer mij te zetten voor Bronveld.