Foto gemaakt door Wouter van Dijk van de Barneveldse Krant
In een wijk waar mensen naar elkaar omkijken, maken mensen zich ook zorgen. Over de eigen financiële situatie of die van bekenden in de buurt misschien of over wat ze zien en horen in de straat. Dat kan over zwerfvuil gaan, maar ook over het vermoeden van huiselijk geweld. Wat kan, wat moet je dan doen?
    • Bij geldzorgen kun je kijken op deze speciale startpagina voor de Gemeente Barneveld. Daar is alle hulp bij geldzorgen in de gemeente Barneveld bij elkaar gebracht. En je vindt er ook een mailadres en telefoonnummer voor als je erbij geholpen wilt worden.
    • Bij huiselijk geweld of kindermishandeling bel je naar Veilig Thuis: 0800-2000. Gratis en 24 uur per dag.  Tussen 9:00 en 17:00 uur kan je ook anoniem chatten met een medewerker. Lees meer op https://veiligthuisgm.nl/
    • Je kent ze vast wel, die huizen waar de gordijnen altijd dicht zitten, de tuin een puinhoop is of waar regelmatig heftige ruzies lijken te zijn. Adressen waar je je zorgen over maakt, maar je weet niet wat u zou moeten doen. Ze houden de deur gesloten. Op deze pagina vind je de gegevens van Bemoeizorg Barneveld.
    • Je hebt iemand nodig die met je meedenkt? Neem dan eerst eens contact op met Mee Veluwe. Als zij je niet zelf kunnen helpen, weten ze wel waar je wel geholpen kunt worden.
    • Voor klachten en verbeterpunten, reparaties in de wijk kan je bij de Gemeente Barneveld terecht via telefoonnummer 140342 of deze websitepagina. Inclusief foto’s kan het nu ook via de nieuwe gratis MijnGemeente APP (te downloaden via Google Play of via App Store.
Maar mooier dan het bovenstaande zou het zijn, wanneer we samen onze wijk zo mooi maken, dat we elkaar helpen, voordat er echt problemen ontstaan. Bijvoorbeeld

Want Oldenbarneveld? Dat zijn wij samen!