Kook- en eetspecial februari 2023

Deze tweede kook- en eetspecial in 2023 stond in het teken van de Turkse keuken. Nou en dat hebben we met elkaar geweten of beter gegeten! 27 bezoekers waren dit keer, want helaas waren meerdere vaste gasten door ziekte of andere afspraken verhinderd. Nou, jullie hebben wel wat gemist.

Wat was het allemaal fantastisch wat Elif Celik en haar schoondochter ons voorschotelden. Op de foto boven vertelt ons jongste bestuurslid Ismail Celebi (beheerszaken) waar we met elkaar van smulden. Helaas heeft de schrijver van dit stukje de benamingen niet kunnen onthouden. 

Het begon met een werkelijk heerlijke soep met daarbij zelfgebakken traditioneel Turks brood. De daarbij horende foto was door de door emoties overmande fotograaf dusdanig bewogen, dat we hem maar niet aan jullie laten zien. 

Als tweede onderdeel kregen we als hoofdmaaltijd voorgeschoteld, waar uw schrijver  veel bezoekers lovend over hoorden. En terecht. Bekijk de foto hieronder maar en bedenk er de meest verrukkelijke rijst, in druivenbladeren gerolde lekkernij en een werkelijk fantastisch gevulde aubergine bij met de heerlijkste geuren door voor mij niet bekende kruiden maar bij. Want de smaak en geuren kunnen we ook via dit verhaal niet overbrengen.

Als dessert werden we verrast met een ongelooflijk lekker toetje bestaande uit een met suikerwater doordrenkte verrukkelijke koek met uiteraard een lekker toefje slagroom. 

Het applaus voor de kokkinnen was niet van de lucht. En helemaal terecht!

Ja, en nu duurt het tot de tweede vrijdag van maart, voordat we – als de plannen doorgaan – gaan genieten van een Grieks culinair hoogstandje. 

De bezoekers laten zich de soep goed smaken.

Geef een reactie