Buurthuis Bronveld in het kader van NL-Doet

In het kader van NL-Doet leek het ons als bestuur en beheerdersteam een goed idee om extra aandacht te vragen voor het vrijwilligerswerk. Nederland zou immers nergens zijn zonder de inzet van al die mensen, die – meestal zonder dat daar een vergoeding tegenover staat – hun handen uit de mouwen steken. Of het nu in de zorg is, bij sportverenigingen, buurthuizen of waar dan ook. In ons buurthuis willen we nog graag veel meer doen voor de wijk, dan op dit moment al gebeurt. En ja, daar zijn dan ook weer vrijwilligers voor nodig.

Dit keer hadden we in het kader van NL-Doet behalve wijkbewoners ook B&W en alle Raadsleden uitgenodigd om bij ons buurthuis te komen klussen als vrijwilligers. Het college meldde zich af, omdat ze hadden gekozen om de handen uit de mouwen te steken bij het Kinderhospice. Een heel mooi gebaar. Van de Raadsleden hoorden we alleen iets van PRO’98. Misschien kwam dat, omdat we wel wat laat waren met de uitnodiging en we ons project ook niet hadden aangemeld op de site van NL-Doet. Van PRO kwamen maar liefst vier mensen helpen. Ze zegden toe dat we – als er weer eens een klusje was, best een beroep op hen konden doen. Mooi toch?

Het was gezellig klussen en we hebben met elkaar heel veel kunnen doen.

Op de foto hierboven het team van PRO’98. Op de foto’s onder Johan Honders met de bezem en Arie Weernink met de hoge drukspuit (beiden lid van ons Beheerdersteam, waar ook Oege Oevering en Rian Esveld deel van uitmaken). Oege staat niet op de foto, maar was er wel.

Dank voor alle handjes. We zijn nog niet klaar, dus als je ook nog wilt meehelpen, meld je dan via info@bronveld.nl

Geef een reactie